Detailní popis produktu
Odrůdové složení: Mourvèdre 52 %, Grenache 20 %, Carignan 14 %, Cinsault 14 %
Terroir: Le Brûlat du Castellet, vrchol vápencové plošiny 150 m. n. m.; jílovo-vápencové půdy s obsahem pískovce, červené zeminy a štěrku.
Zemědělství: Organické, bez použití chemických aditiv. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, orba a hnojení trusem domácích zvířat. Výnosnost pouhých 28 hl/ha!
Sklizeň a vinifikace: Ruční sklizeň hroznů, jejich selekce ve vinohradu, separátní vinifikace odrůd. Šťáva získaná přímým lisováním odstopkovaných hroznů, kvašení přírodními kvasinkami v nerezových inox nádobách, uvážlivé ponořování a skrápění matolinového klobouku. Zrání 18 měsíců ve velkých foudrech, lahvování bez číření a filtrace.
Senzorické vlastnosti: Klasické červené domény, pravá "krev země", vyžaduje pro své zpracování celé ovoce. Sleduje cestu času a interakci mezi přírodou, vinnou révou a člověkem. Každý ročník označuje náš život orientačními body, které tvoří ucelený příběh. Od purpurové, až po cihlově červenou barvu dle stáří vína, je jeho trvalá barva jasná a sytá. Toto víno je dostupnější než Saint Ferréol, ale má krásnou aromatickou složitost, spojenou se 4 odrůdami hroznů, které ho tvoří. Ovocnost Grenache ve vysokém poměru přináší „kirché“ tóny v kontrapunktu k pikantním a pepřovým akcentům Mourvèdre. Carignan a Cinsault spojují celek. Jeho patro má tříslovinný atak, někdy trochu silný v mládí a stává se masitým a hedvábným, jak stárne.
Snoubení s pokrmy: Můžete si jej vychutnat právě teď například s hovězím žebrem s pepřem, nebo po několika letech třeba s jehněčí kýtou s fazolemi.
Teplota podávání: 18 °C, doporučena dekantace do karafy
Potenciál archivace: 3-30 let
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.