Bandol.cz je výhradním dovozcem vín z Bandolu v České republice.
S víny z Bandolu si užijete nejen skvělý gastronomický zážitek, ale také poznáte unikátní příběh a vášeň za vinařstvím této úžasné oblasti.
Zadejte v košíku kód PRVNINAKUP pro získání slevy 100 Kč na první nákup!

Domaine de La Tour du Bon Bandol Rouge 2019 Magnum 1500 ml

BIO MAGNUM 1,5 L
1 990 Kč 1 644,63 Kč bez DPH
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůdové složeníMourvèdre 52 %, Grenache 20 %, Carignan 14 %, Cinsault 14 %
 
TerroirLe Brûlat du Castellet, vrchol vápencové plošiny 150 m. n. m.; jílovo-vápencové půdy s obsahem pískovce, červené zeminy a štěrku.
 
Stáří vinic40 let
 
ZemědělstvíOrganické, bez použití chemických aditiv. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, orba a hnojení trusem domácích zvířat. Výnosnost pouhých 28 hl/ha!
 
Sklizeň a vinifikaceRuční sklizeň hroznů, jejich selekce ve vinohradu, separátní vinifikace odrůd. Šťáva získaná přímým lisováním odstopkovaných hroznů, kvašení přírodními kvasinkami v nerezových inox nádobách, uvážlivé ponořování a skrápění matolinového klobouku. Zrání 18 měsíců ve velkých foudrech, lahvování bez číření a filtrace.
 
Senzorické vlastnostiKlasické červené domény, pravá "krev země", vyžaduje pro své zpracování celé ovoce. Sleduje cestu času a interakci mezi přírodou, vinnou révou a člověkem. Každý ročník označuje náš život orientačními body, které tvoří ucelený příběh. Od purpurové, až po cihlově červenou barvu dle stáří vína, je jeho trvalá barva jasná a sytá. Toto víno je dostupnější než Saint Ferréol, ale má krásnou aromatickou složitost, spojenou se 4 odrůdami hroznů, které ho tvoří. Ovocnost Grenache ve vysokém poměru přináší „kirché“ tóny v kontrapunktu k pikantním a pepřovým akcentům Mourvèdre. Carignan a Cinsault spojují celek. Jeho patro má tříslovinný atak, někdy trochu silný v mládí a stává se masitým a hedvábným, jak stárne.
 
Snoubení s pokrmyMůžete si jej vychutnat právě teď například s hovězím žebrem s pepřem, nebo po několika letech třeba s jehněčí kýtou s fazolemi.
Teplota podávání: 18 °C, doporučena dekantace do karafy
 
Potenciál archivace3-30 let

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: