Detailní popis produktu
Odrůdové složení: Clairette 80 %, Ugni blanc 20 %
Terroir: Saint Cyr sur mer, svahy chráněné masivem Sainte Baume; vápenité půdy, s výhledem na moře.
Zemědělství: Regenerativní, bez použití chemických aditiv. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, orba a hnojení trusem domácích zvířat. Výnosnost až 38 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace: Ruční sklizeň hroznů, jejich selekce ve vinohradu, separátní vinifikace odrůd za nízkých teplot. Neodstopkované hrozny jsou z 15 % našlapány a kvašeny v nerezových inox nádobách. Zrání bez malolaktické fermentace, filtrace před lahvováním.
Senzorické vlastnosti: Čistá, jiskrná, svěží mladá barva se zlatavými odlesky. Vůně i chuť jsou svěží, intenzivní, s jemnou salinitou, připomínající citrusové plody a bílé květy. Dlouhá minerální suchá dochuť.
Snoubení s pokrmy: Skvěle se snoubí s plody moře, rybami, bílým masem a kozím sýrem.
Teplota podávání: 10 °C, ne podchlazené
Potenciál archivace: 5 let
Obsah alkoholu: 13%
5
Rozhodně doporučuji – je to krásný příklad kvalitního vína z Bandolu! Připravili jsme si ho k mořským plodům a skvěle k sobě vše ladilo.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství
Domaine de La Chrétienne
Thierry Simon, majitel Domaine de La Chrétienne, je jedním z těch, kteří se nemohou opřít o hlubokou rodinnou vinařskou tradici spjatou s oblastí Bandol. Kdo by navíc čekal, že bývalý profesionální hráč rugby bude úspěšným vinařem? Opak je ale pravdou! A možná i proto dělá svá vína tak trochu po svém a nutno říct, že je dělá skvěle.
Jeho vína jsou expresní, velmi plná ve vůni i chuti, živá, ale zároveň čistá a elegantní. Také jsou určitým způsobem rošťácká a dalo by se říci, že trochu drsnější, než je pro vína z Bandolu typické. Možná na tom nese svůj podíl jeho zkušenost profesionálního hráče rugby, možná čas strávený v Burgundsku. Každopádně si jeho vína získávají stále větší respekt a jeho vinařství má před sebou jistě velkou budoucnost.