Detailní popis produktu
Odrůdové složení: Clairette 50 %, Ugni Blanc 20 %, Bourboulenc 20 %, Rolle 5 %, Marsanne 5 %
Terroir: Ollioules, úpatí masivu Le Gros Cerveau; směs hlíny a jílu s vápencem a minerálními solemi.
Zemědělství: Ekologické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění. Průměrný výnos 35 až 40 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace: Ruční sklizeň a třídění hroznů. Díky vyváženosti mezi silným teplem a příznivými dešti dosáhly hrozny ideální zralosti bez příliš velkého stresu. Jílovo-vápencový terroir triasu a severní expozice dodávají vínu pevnost a svěžest.
Senzorické vlastnosti: Barva je mladá, jiskrná, se zlatavými odlesky. Svěží aroma přináší tóny hrušek, ananasové slupky, bílé broskve a liči. Chuť je vyrovnaná, krásně zakulacená a mírně opulentní, jemná kořenitost je zabalená do ovocných tónů se slaně minerálním dozvukem, což předpovídá velký potenciál pro zrání.
Snoubení s pokrmy: Příjemné jako aperitiv i jako doprovod mořské kuchyně, ale dá se kombinovat též například s bílým masem, kozím sýrem a ovocnými dezerty.
Teplota podávání: 10-12 °C
Potenciál archivace: Užijete si jej mladé, ale bude se pozitivně vyvíjet i 10-15 let.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.