Detailní popis produktu
Odrůdové složení: Skládá se z několika odrůd hroznů, z nichž každá přináší do vína část své osobnosti. Grenache přináší ovocný dotek, Cinsault přispívá k jemnosti vína, Carignan mu dává jeho kyselost a kořenitost a odrůda Mourvèdre dává vínu páteř a strukturu. Dohromady vytvářejí celkovou harmonii vína.
Terroir: Úpatí vesnice La Cadière d'Azur, severní svahy kopce; jílovo-vápenatý.
Stáří vinic: Mezi 40 a 60 lety.
Zemědělství: Ekologické. Po mnoho let se zde nepoužívají žádní zabijáci plevele ani chemikálie (insekticidy).
Sklizeň a vinifikace: Každý pozemek se sklízí ručně a k vinifikaci dochází odděleně v kádích bez přidání kvasinek, jelikož hrozny již mají své přirozené kvasinky na slupce bobulí: pruine. Po dokončení fermentace zrají vína ve velkých sudech o objemu 25 až 60 hektolitrů po dobu 18 měsíců. Plnění se provádí ve sklepě najednou, což dává jistotu stejného vína, od první do poslední láhve. K číření a filtraci vín nedochází, cílem je zachovat celou jeho ovocnou komplexnost.
Snoubení s pokrmy: Ideální víno pro kombinaci s pikantními i kořeněnými tmavými masy, pečenými či grilovanými, grilovanou zeleninou, uzeninami, se sýry typu camembert, olivami a sušenými rajčaty.
Teplota podávání: 16-18 °C
Potenciál archivace: 10-30 let. Jako mladé se doporučuje jeho přelití do karafy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.