Detailní popis produktu
Odrůdové složení: Mourvèdre 95 %, Grenache 5 %
Terroir: La Cadière d'Azur, masiv Sainte-Baume; jílovo-vápenitý.
Zemědělství: Ekologické. Réva je obdělávána co nejpřirozeněji bez použití chemikálií či syntetických produktů. Čistá půda umožňuje získání hroznů, které mají opravdovou chuť. Výnosnost 32-38 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace: Ruční sklizeň do malých bedýnek zabraňuje oxidaci. Následuje dlouhá vinifikace 30–35 dnů s každodenním ponořováním matolinového klobouku (metoda zvaná pigéage, která vínu dodává strukturu a možnost dlouhého zrání) za účelem uvolnění barviva a taninů ze slupek. Víno zrálo ve francouzských barikových sudech po dobu 22 měsíců.
Senzorické vlastnosti: Víno s hlubokou granátovou barvou, u starších ročníků nabírá mírně cihlový odstín. Ve vůni nalezneme tmavé ovoce, cassis a borůvky, které jsou doplňovány tóny pepře, provensálských bylin a koření. Chuť vína je bohatá, strukturovaná, persistentní a minerální. Starší ročníky jsou navíc obohaceny o delikátní sekundární a terciální vjemy, včetně podhoubí, kůže a tabáku. Nikdy nepostrádají eleganci!
Snoubení s pokrmy: Tento červený Bandol se bude perfektně hodit k jehněčímu na česneku, ke kachně na olivách, pečenému králíkovi s tymiánem, pečené křepelce či k hříbkům na pánvi. Starší ročníky obzvláště potěší ve spojení se zvěřinou.
Teplota podávání: 16–18 °C, mladší ročníky dekantujte, starší otevřete min. 2 hodiny předem
Potenciál archivace: 4–40 let, vin de longue garde!
Obsah alkoholu: 13%
5
Ještě jsem tento produkt nenačal.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Château Vannières - elegance z Provence
Když navštívíte Château Vannières, už na první pohled vás okouzlí elegance a šarm, která z tohoto místa vyzařuje. Filosofií rodiny Boisseaux, které toto vinařství patří, je poslání dělat vynikající víno a umět si užít život. Ke svému řemeslu zároveň přistupují zodpovědně, profesionálně a pojem "spokojený zákazník" pro ně není jen klišé.
Současná hlava vinařství, Eric Boisseaux, je opravdový francouzský bonviván. Do vinařského řemesla se zamiloval už v Burgundsku, odkud jeho rodina pochází. Vášeň pro víno s ním sdílí i jeho syn Charles-Eric. Oba společně respektují tradiční postupy a šikovně je kombinují s moderními inovacemi.
Jílovo-vápenité půdy, všudypřítomné olivovníky, cypřiše a borovice. Bezprostřední blízkost moře, majestátní Mistral, který svou fascinující silou vane celým regionem. To vše je definuje jedinečnost terroir, ve kterém se rozprostírají vinice, na nichž Eric a Charles-Eric hospodaří.
Rod Boisseaux přenáší do svých vín vlastní vizi o světě, zvědavost po aktuálních trendech, nejmodernějších technologiích, ale zároveň rovnováhu mezi tradicí a inovacemi. To vše vkládají do svých vín společně s vášní pro gastronomii, určitým společenským stylem, elegancí a způsobem požitkářského života a chtějí jej sdílet se svými zákazníky.