Detailní popis produktu
Odrůdové složení: Mourvèdre 60 %, Grenache 20 %, Cinsault 20 %
Terroir: La Cadière d'Azur, masiv Sainte-Baume; jílovo-vápenitý.
Zemědělství: Ekologické. Réva je obdělávána co nejpřirozeněji bez použití chemikálií či syntetických produktů. Čistá půda umožňuje získání hroznů, které mají opravdovou chuť. Výnosnost 32-38 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace: Ruční sklizeň do malých bedýnek zabraňuje oxidaci, po ní následuje ruční třídění. Odstopkování, Cinsault a Grenache přímé lisování, Mourvèdre krvácením (saignée), vše probíhá při 8 °C. Volně tekoucí a lisované šťávy se poté vinifikují společně v nerezových tancích při nízké teplotě, macerace slupek trvá 24 hodin. Následné zrání 6 měsíců před lahvováním.
Senzorické vlastnosti: Zářivá, lehká lososová barva. Víno oplývající exotickou a minerální vůní s tóny pomerančové kůry a angeliky. V chuti zpočátku výrazná ovocnost, která ustupuje tónům grilovaných mandlí a koření. Dochuť je harmonická, slaná a minerální.
Snoubení s pokrmy: Skvěle doprovodí grilovanou rybu stejně jako typická provensálská jídla, jako např. bouillabaisse, anchoïade, ratatouille nebo plněnou zeleninu.
Teplota podávání: 9–12 °C, nepodchlazovat
Potenciál archivace: 1–5 let, ale i mnohem déle, růžové víno s velkým potenciálem!
Obsah alkoholu: 13,5%
5
Toto víno má nádhernou jemně růžovou barvu a vůni, která vás okouzlí tóny zralých jahod, malin a citrusů. Doporučuji vyzkoušet v letních dnech s grilovanými rybami, mořskými plody nebo saláty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Château Vannières - elegance z Provence
Když navštívíte Château Vannières, už na první pohled vás okouzlí elegance a šarm, která z tohoto místa vyzařuje. Filosofií rodiny Boisseaux, které toto vinařství patří, je poslání dělat vynikající víno a umět si užít život. Ke svému řemeslu zároveň přistupují zodpovědně, profesionálně a pojem "spokojený zákazník" pro ně není jen klišé.
Současná hlava vinařství, Eric Boisseaux, je opravdový francouzský bonviván. Do vinařského řemesla se zamiloval už v Burgundsku, odkud jeho rodina pochází. Vášeň pro víno s ním sdílí i jeho syn Charles-Eric. Oba společně respektují tradiční postupy a šikovně je kombinují s moderními inovacemi.
Jílovo-vápenité půdy, všudypřítomné olivovníky, cypřiše a borovice. Bezprostřední blízkost moře, majestátní Mistral, který svou fascinující silou vane celým regionem. To vše je definuje jedinečnost terroir, ve kterém se rozprostírají vinice, na nichž Eric a Charles-Eric hospodaří.
Rod Boisseaux přenáší do svých vín vlastní vizi o světě, zvědavost po aktuálních trendech, nejmodernějších technologiích, ale zároveň rovnováhu mezi tradicí a inovacemi. To vše vkládají do svých vín společně s vášní pro gastronomii, určitým společenským stylem, elegancí a způsobem požitkářského života a chtějí jej sdílet se svými zákazníky.