Domaine de La Tour du Bon Bandol Saint Ferréol Rouge 2019

1 440 Kč 1 190,08 Kč bez DPH
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůdové složení: Mourvèdre 93 %, Carignan 7 %
 
Terroir: Le Brûlat du Castellet, vrchol vápencové plošiny 150 m. n. m.; jílovo-vápencové půdy s obsahem pískovce, červené zeminy a štěrku.
 
Stáří vinic: 40 let
 
Zemědělství: Organické, bez použití chemických aditiv. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, orba a hnojení trusem domácích zvířat. Výnosnost pouhých 28 hl/ha!
 
Sklizeň a vinifikace: Ruční sklizeň hroznů, jejich selekce ve vinohradu, separátní vinifikace odrůd. Šťáva získaná přímým lisováním odstopkovaných hroznů, kvašení přírodními kvasinkami v nerezových inox nádobách, uvážlivé ponořování a skrápění matolinového klobouku. Zrání 18 měsíců ve velkých foudrech, lahvování bez číření a filtrace.
 
Senzorické vlastnosti: Toto cuvée se zrodilo v roce 1987 z touhy izolovat nejkrásnější Mourvédre domény; ale aniž by tím bylo dotčeno její klasické červené víno. Saint Ferréol vzniká pouze tehdy, když klasické cuvée představuje krásnou rovnováhu samo o sobě. Poněkud duchovní svým jménem, někdy neproniknutelný svým oděvem, Saint Ferréol vzdává hold této odrůdě hroznů, která je všudypřítomná a tak obtížně definovatelná v našem malém koutku země, tvořené smíšenými půdními typy. Introspektivní, přísné, rovné, jeho kořeněná, pepřová ústa zanechávají minerální otisk připomínající naše pískovce. Tabák, lanýže a lilie se mísí s pikantním tónem Carignanu. Přídavek Carignanu otevírá víno, dělá jej jasnějším v jeho tmavé hloubce. Pro zajímavost, ačkoliv volba jména byla provedena náhodou, nabízí se spojitost, neboť tento náboženský vojenský světec byl vyloučen ze svého řádu kvůli jeho příliš velké přísnosti. Vertikálnost vína se spojuje s vertikalitou vinné révy i tohoto světce, který ukončil svůj život stojíc u kůlu. Mourvèdre, tato původem španělská odrůda hroznů, se též chová jako býk, rohy ve vzduchu a nohy hluboko v zemi.
 
Snoubení s pokrmy: Volá po kombinaci se šťavnatým masem, spojení s Jamon Serrano a sečuánským pepřem Vaše chuťové pohárky též jistě potěší.
 
Teplota podávání: 16 °C, otevřít několik hodin až den předem
 
Potenciál archivace: 50 let

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: