Bandol.cz je výhradním dovozcem vín z Bandolu v České republice.
S víny z Bandolu si užijete nejen skvělý gastronomický zážitek, ale také poznáte unikátní příběh a vášeň za vinařstvím této úžasné oblasti.
Zadejte v košíku kód PRVNINAKUP pro získání slevy 100 Kč na první nákup!

Domaine de La Tour du Bon Bandol Rouge 2020

950 Kč 785,12 Kč bez DPH
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůdové složení: Mourvèdre 52 %, Grenache 20 %, Carignan 14 %, Cinsault 14 %
 
Terroir: Le Brûlat du Castellet, vrchol vápencové plošiny 150 m. n. m.; jílovo-vápencové půdy s obsahem pískovce, červené zeminy a štěrku.
 
Stáří vinic: 40 let
 
Zemědělství: Organické, bez použití chemických aditiv. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, orba a hnojení trusem domácích zvířat. Výnosnost pouhých 28 hl/ha!
 
Sklizeň a vinifikace: Ruční sklizeň hroznů, jejich selekce ve vinohradu, separátní vinifikace odrůd. Šťáva získaná přímým lisováním odstopkovaných hroznů, kvašení přírodními kvasinkami v nerezových inox nádobách, uvážlivé ponořování a skrápění matolinového klobouku. Zrání 18 měsíců ve velkých foudrech, lahvování bez číření a filtrace.
 
Senzorické vlastnosti: Klasické červené domény, pravá "krev země", vyžaduje pro své zpracování celé ovoce. Sleduje cestu času a interakci mezi přírodou, vinnou révou a člověkem. Každý ročník označuje náš život orientačními body, které tvoří ucelený příběh. Od purpurové, až po cihlově červenou barvu dle stáří vína, je jeho trvalá barva jasná a sytá. Toto víno je dostupnější než Saint Ferréol, ale má krásnou aromatickou složitost, spojenou se 4 odrůdami hroznů, které ho tvoří. Ovocnost Grenache ve vysokém poměru přináší „kirché“ tóny v kontrapunktu k pikantním a pepřovým akcentům Mourvèdre. Carignan a Cinsault spojují celek. Jeho patro má tříslovinný atak, někdy trochu silný v mládí a stává se masitým a hedvábným, jak stárne.
 
Snoubení s pokrmy: Můžete si jej vychutnat právě teď například s hovězím žebrem s pepřem, nebo po několika letech třeba s jehněčí kýtou s fazolemi.
Teplota podávání: 18 °C, doporučena dekantace do karafy
 
Potenciál archivace: 3-30 let

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: